Gratis Psykologhjælp, Terapi og Rådgivning 

Har du brug for psykologhjælp – og svært ved at betale for privat samtaleterapi?

Gratis Psykologhjælp eller Selvbetalt? Hos Psykologhuset FiiRST er psykologerne som udgangspunkt ikke tilknyttet den offentlige sygesikring. Det betyder, at vores klienter enten skal have en aftale med deres sundhedsforsikring – eller også er de nødsaget til at betale for deres behandling selv. Hvis du er medlem af sygeforsikringen Danmark, kan du muligvis få et tilskud til samtalerne.  Hvis ikke – så kan det blive en bekostelig affære at gå til Psykolog.

Herunder kan du læse mere om, hvad vi kan gøre for at hjælpe dig. Du kan også finde en række nyttige links over Gratis Terapi og Psykologhjælp, hvis du ikke har midlerne til at betale selv. 

Hvordan hjælper FiiRST?

Rabat til studerende og pensionister

Gratis Psykologhjælp kan du ikke få hos FiiRST, men hos FiiRST i Århus tilbyder vi rabat til studerende og pensionister. Se vores priser her. 

Venteliste – klippekort med rabat

Kontakt os, hvis du står på venteliste til en Psykolog med ‘ydernummer’ – og du har akut brug for hjælp, mens du venter. Hvis du er henvist fra din læge, kan vi tilbyde dig et klippekort på 6 samtaler  til samme pris som vi tilbyder studerende og pensionister. Det er ikke gratis psykologhjælp, men på den måde kan du få støtte og Psykologhjælp hos os, mens du venter på et forløb med fuld eller delvis betaling fra det offentlige.

Henvisning til relevant og gratis hjælp

Hos FiiRST hjælper vi gerne med at pege dig i den rigtige retning, så du kan få den hjælp, som du har ret til og brug for.

På denne side finder du en liste over landsdækkede tilbud om Gratis Terapi, Hjælp og Rådgivning, som mange af vores klienter har glæde af.

Gratis tilbud om hjælp og behandling i Århus

Der findes også en række kommunale eller regionale tilbud i Århus og omegn. Dem har vi skrevet lidt mere udførligt om herunder.

Er du i tvivl om hvilket behandlingstilbud, der passer til dig, eller vil du gerne starte op i et privat og selvbetalt behandlingsforløb, så kan du skrive til tina@stokkebo.dk

Jeg ringer dig gerne op for en kort for-samtale. Det er gratis hos mig.

Autoriseret Psykolog Tina Stokkebo, Psykologhuset FiiRST 

ÅBEN ANONYM RÅDGIVNING

I Århus Kommune kan familier med børn få op til 3 gratis samtaler hos Åben Anonym Rådgivning. Du vil få hjælp af  familieterapeuter fra Børnecentret. De vil evt. guide dig videre til et relevant tilbud, hvis du har brug for yderligere hjælp.  Du kan selv booke tid til et møde. Læs mere her.

HJÆLP TIL GRAVIDE / NYE FORÆLDRE

Hvis du er gravid – eller hvis I lige er blevet forældre, og I har brug for professionel og gratis støtte, så kan vuggestedet anbefales. Her kan du/I få relevant hjælp, hvis I er usikre på forælderrollen. 

Læs mere her. 

 

HJÆLP TIL FAMILIER MED BØRN

Århus Kommune har en lang række tilbud til børnefamilier: Familiecenteret (støtte til udsatte børn og unge – få hjælp af en sagsbehandler), Mistanke om Radikalisering, Familiebehandling (3-14 år), Adfærd og trivselsproblemer hos børn (6-17 år), Rådgivningscenteret (0-17 år) for børn udsat for omsorgssvigt, vold eller seksuelle overgreb samt børn med seksuelt bekymrende adfærd. Krisehjælp til forældre, der har mistet et barn. Læs mere om tilbud fra Århus Kommune her.

Underretning til Kommunen (ved mistanke om børn udsat for omsorgssvigt, vold eller seksuelle overgreb)

HENVISNING FRA DIN LÆGE TIL PSYKOLOG?

Liste over Psykologer, der tager imod lægehenvisning

Hvis din læge har givet dig en henvisning til et forløb med fuld eller delvis betaling fra det offentlige, så skal du ind på www.sundhed.dk for at finde en liste over psykologer, der tager imod lægehenvisning. Den type Psykologer er tilknyttet den offentlige sygesikring, og de har et ‘ydernummer’. Et ydernummer er en form for licens til at yde Psykologhjælp, hvor det offentlige enten betaler – eller giver et tilskud til din behandling.

Unge i Danmark mellem 18 og 24 kan få gratis psykologhjælp

Ved henvisning fra lægen er der sjældent tale om gratis psykologhjælp. Det kommer an på henvisningsårsagen. Der er 11 forskellige henvisningsårsager, og det er din læge, der afgør, om du kan få gratis psykologhjæp eller om du får en henvisning med tilskud til psykologhjælp. I lægetermer kalder vi det et fuldt eller delvist betalt forløb.

Unge i hele Danmark mellem 18 og 24 år kan få gratis psykologhjælp mod let til moderat angst og depression (den vederlagsfri ordning – som er en forsøgsordning).

Unge i Århus mellem 15 og 27 kan få gratis psykologhjælp

Bor du i Århus Kommune kan unge mellem 15 og 27 år få op til 5 gratis samtaler hos en psykolog. Læs mere om tilbud om gratis psykologhjælp og støtte til unge i Århus her.

Find Psykologhjælp med offentlig tilskud

Du logger ind på sundhed.dk via NemId eller MitId.

Ned i bunden af skærmbilledet under ‘Værktøjer’ vælger du menupunktet ‘Find behandler’. Under dette punkt er en drop-down menu, hvor du kan vælge ‘Psykolog’.

Liste over Psykologer i Århus på Sundhed.dk

Læs herunder, hvordan du finder Psykologhjælp i Århus på Sundhed.dk

Her skal du præcicere din søgning:

– vælg region, f.eks.: ‘Region Midtjylland’

– vælg kommune, f.eks.: ‘Århus’

– vælg behandlertype, f.eks.: ‘Psykolog med tilskud ved henvisning’

Psykologerne står i alfabetisk rækkefølge. Da mange starter med at kontakte psykologerne fra begyndelsen af listen, kan det være en fordel, at starte bagfra eller fra midten af listen.

Vælg den rigtige Psykolog!

Du kan med fordel ringe til psykologen på sundhed.dk for at finde ud af, om der er kemi mellem Jer. Relationen mellem dig og din Psykolog er afgørende for om du oplever, at dit forløb bliver en success. Læs mere om Relationer i Terapi her.

Hvilken metode er relevant?

Tal med din læge, om psykologen skal kunne tilbyde terapi efter bestemte metoder, som passer til netop din problemstilling. Det kan f.eks. være ACT (Acceptance og Committment Terapi) eller CFT (Compassion Fokuseret Terapi) eller KAT (Kognitiv Adfærdsterapi) eller EFT (Emotionel Fokuseret Terapi).

Har du brug for en speciel psykolog eller Online-Terapi?

Det kan være, at du ønsker en kvinde fremfor en mand – eller du har måske brug for handicapvenlige adgangsforhold? Eller du har brug for Online-Terapi?

Der er flere muligheder for at sætte forskellige kriterier op på sundhed.dk

Hos Psykologhuset FiiRST i Århus tilbyder vi ikke gratis psykologhjælp, men hos os kan du læse mere om de forskellige Terapiformer – og hvilke problemstillinger de egner sig til. 

Henvisningsårsager

Hvis du skal have en henvisning fa din psykolog, skal der være en godkendt årsag, for at du kan få et tilskud fra det offentlige.

Her kan du læse mere om, hvad der skal til for at få en henvisning fra din læge til psykolog.

Kan du ikke få en henvisning fra lægen og får du brug for et selvbetalt forløb, så kontakt mig på tina@stokkebo.dk eller book en tid selv her.

SEKSUELLE OVERGREB - SENFØLGER ELLER AKUT

Ventetid på behandling af senfølger efter seksuelle overgreb

I teorien skal man kunne hente hjælp hos det offentlige, hvis man har været udsat for seksuelle overgreb. Det gælder både for akutte klienter og for sen-henvendere, for mænd og kvinder samt for børn og voksne. Der er imidlertid lange ventetider på gratis psykologhjælp og behandling af f.eks. senfølger efter seksuelle overgreb.

Behandling af senfølger efter seksuelle overgreb hos FiiRST

Klienter, der ikke kan få den hjælp de har brug for her og nu, kommer ofte til den privatpraktiserende psykolog. Der er også klienter, som ikke bryder sig om at komme på hositalet, eller som ikke ønsker at benytte sig at de offentlige, gratis behandlingstilbud. Jeg er både uddannet seksolog, parterapeut og psykolog – og på den baggrund har jeg hjulpet en del klienter med senfølger efter seksuelle overgreb. Nogle klienter har haft brug for, at tale oplevelsen igennem med en professionel – inden de henvendte sig til Center for Seksuelt Misbrugte. Det gav dem mod til at søge den gratis psykologhjælp og behandling, som de har ret til og brug for.

Jeg har også erfaring med at støtte voldtægtsofre før og efter en verserende retssag.

Herunder finder du en liste over gratis behandlingstilbud. Finder du ikke det, du søger. Så skriv til mig på tina@stokkebo.dk Så kontakter jeg dig for en kort for-samtale.

Centre for Seksuelt Misbrugte

Center for Seksuelt Misbrugte tilbyder rådgivning og gratis psykologhjælp til voksne med senfølger af seksuelle overgreb i barndommen. Læs mere her.

Centre for voldtægtsofre (hele Danmark)

Hjemmeside med kontakt til de enkelte centre. Hvis du har været udsat for et seksuelt overgreb (og bor i Østjylland):

Ring til Center for Voldtægtsofre: 78 46 35 43 (skadestuen)

Du må også gerne ringe, hvis du kender én, der har været udsat for et overgreb. Der tilbues akut hjælp og gratis psykologhjælp. Også hjælp og støtte til evt. politianmeldelse. Læs mere her.

Landsforeningen Spor (for voksne med senfølger af seksuelle overgreb)

LivaRehab – anonym rådgivning og behandling af seksuelle overgreb
Joan-søstrene

Kvisten – for kvinder og mænd udsat for seksuelle overgreb

Mangler der et godt link? Så skriv til mig på tina@stokkebo.dk

Hos FiiRST har vi erfaring med seksuelle overgreb – også via online terapi

Det er normalt, at du reagerer voldsomt på et seksuelt overgreb. Det er en hændelse, der skal tages alvorligt. Også selvom overgrebet er foregået for mange år siden. Hos FiiRST yder vi ikke gratis psykologhjælp, men har vi gode erfaringer med at hjælpe klienter videre. Også via onlinebaseret terapi. Hvis du ikke helt har mod på at komme ind i klinikken til en personlig samtale, så kan vi lave en konsultation online.

Autoriseret Psykolog, Tina Stokkebo hos Psykologhuset FiiRST

Læs mere – Book en tid her.

SPISEFORSTYRRELSER OG UNGE RÅDGIVNING

Spiseforstyrrelser bør behandles hurtigt

Spiseforstyrrelser bør i udgangspunktet behandles på Psykiatrisk Klinik i Region Midtjylland. Læs mere her.

På Psykiatrisk Klinik for Spiseforstyrrelser tilbydes behandling til patienter med anoreksi eller bulimi samt patienter med en moderat til svær atypisk spiseforstyrrelse. Der er især fokus på patienter, som har haft et meget hurtigt vægttab eller som er gået i spisestop. Hvis der er talt om et ungt menneske, er det vigtigt, at kontakte engen læge hurtigt, så I kan få en henvisning til udredning og vurdering af behandlingsbehov. Jo længere tid en spiseforstyrrelse står på, desto sværere er den at behandle. Hjernen kan nemlig ikke fungere rigtigt, når den ikke får tilført den fornødne energi.

Læs mere om spiseforstyrrelser her: Landsforeningen mod spiseforstyrrelser

Efterbehandling af spiseforstyrrelser hos FiiRST

Når først det unge menneske er begyndt at spise igen, og behandlingsforløbet hos regionen er afsluttet, så kan der arbejdes terapeutisk med de underliggende problemer. Jeg har haft en del unge mennesker i efterbehandling for spiseforstyrrelser. Ja – faktisk også voksne kvinder, som har levet med en spiseforstyrrelse i mange år – med god effekt.. det er aldrig for sent, at blive sin spiseforstyrrelse kvit.

Kontakt mig på tina@stokkebo.dk så ringer jeg dig op, så vi kan få afklaret, om det er noget for dig.

Bryd Tavsheden – om børnevold og kærestevold

Headspace Århus

Nogen at tale med F2F eller anonymt via telefonen.

RED-Rådgivning (om æresproblematikker)

TUBA Århus 
Ingen børn eller unge bør vokse op med fulde forældre. TUBA Århus ligger lige overfor Psykologhuset FiiRST i Frederiksgade 75, 1. og 2. sal 8000 Aarhus C. Her er der adgang til gratis gruppeterapi for unge mellem 14-24 år, uanset hvilken kommune du bor i. Er du mellem 25-35 år, og bor du i Aarhus Kommune, så kan du også få hjælp. Jeg har anbefalet mange unge klienter til TUBA – og de er glade for samtaler og gruppeterapi.

Tryg Ungdom – LivaRehab 

Behandling til unge udsat for fysisk, psykisk og seksuel vold

Voldsom kærlighed

Hjælp til unge mennesker mellem 16-24 år, som har været i et usundt kæresteforhold.

Over grænsen?

Er du i tvivl om du har oplevet noget, som var over grænsen? Hos FiiRST kan du også få hjælp til at komme ud af et usundt kæresteforhold. Her skal du dog betale selv. Du kan også få hjælp til at bearbejde ubehagelige oplevelser, og jeg kan give dig redskaber, så du kan træffe gode valg for dig selv, og leve et ungdomsliv uden kærestevold.

Skriv til mig på tina@stokkebo.dk

Selvmordstruet?

Hvis du er selvmordstruet eller aktuelt oplever en voldsom krise (eller hyppige kriser), vil det være vanskeligt for en privatpraktiserende psykolog at reagere relevant og tilstrækkelig hurtigt på en krisesituation. Her vil det være bedst for dig at have adgang til professioenelle psykologer og psykiatere, der kender til dig og/eller den specifikke problemstilling, og som derfor kan byde ind med relevant hjælp i en akut situation.

Har du behov for akut hjælp, skal du i dagtimerne henvende dig til din egen læge, og uden for dagtimerne skal du kontakte lægevagten. Du kan ikke få her-og-nu hjælp hos enheden for selvmordsforebyggelse.

Egen læge: I dagtimerne mellem kl. 08-16.

Lægevagten: Træffes kl. 16-08 hverdage. Døgnet rundt lørdage, søndage og helligdage på tel. 70 11 31 31.

MISBRUG - ALKOHOL - LUDOMANI - HASH - HÅRDE STOFFER ETC.

Definition et misbrug

Når afhlngigheden har fået så meget fat i dig, at du ikke kan lade være med at drikke, spille, shoppe, ryge hash, tage stoffer eller medicin samt dyrke sex – så er du teknisk set misbruger. Jeg laver efterbehandling af de underliggende årsag til misbrug, men hos FiiRST har vi ikke erfaring og kompetencer til at hjælpe folk ud af et misbrug. Her henviser jeg i stedet til:

Rusmiddelcenteret i Århus

Gratis alkoholafvænning. Også hjælp til pårørende.

Rådgivningen Rusmiddelcenter Århus

Gratis afvænning fra stoffer.

Dansk Misbrugsbehandling i Århus

Her er behandlingen ikke gratis, men afvænning/behandling kan i nogle tilfælde financieres via din sundhedsforsikring.

Online terapi kan gøre det lettere at søge hjælp – få evt. hjælp hos FiiRST

At mødes med en psykolog via online konsultationer kan være lettere for nogle klienter, der ellers ville afholde sig fra at søge hjælp. Online terapi kan være et første og afgørende skridt for dem, som ellers ikke ville opsøge hjælp på grund af psykiske eller fysiske vanskeligheder, frygt for andres fordømmende holdning til psykologhjælp – eller måske bare fordi det kan føles lettere at der er en skærm imellem klient og terapeut. Skærmen kan skabe en afstand, som mindsker ubehag eller skamfulde følelser. Nogle mennesker kan have lettere ved at åbne op og fortælle ærligt om sig selv, når de er på afstand af den, de taler med. 

Hvis det gælder for dig, så kontakt mig på tina@stokkebo.dk eller Book Selv en tid her.

GRATIS TERAPI og PSYKOLOGHJÆLP

Hos Psykologhuset FiiRST i Århus tilbyder vi ikke gratis terapi eller behandling. Vores kunder er alle selvbetalere – eller henvist fra forsikringsselskaber og samarbejdspartnere. Psykologen har ikke ydernummer – og vi tager derfor som udgangspunkt heller ikke imod lægehenvisning. Alligevel forsøger vi efter bedste evne, at finde løsninger, der tilgodeser vores klienter, så de kan få den hjælp, som de har brug for.

Rabat til studerende, pensionister og v. lægehenvisning

Hos FiiRST får du rabat som studerende eller pensionist. Hvis du er berettiget til et fuldt eller delvist kan få betalt psykologforløb efter henvisning fra lægen, så støtter vi dig ved at gå i dialog med din læge om dit behov for behandling. Vi kan evt. hjælpe med et kort henvisningsnotat.

Du kan også købe et klippekort med rabat, mens du venter på en psykolog med ydernummer. Vi fortæller dig, hvordan du finder frem til en psykolog tilknyttet den offentlige sygesikring (altså en psykolog med ydernummer). 

Tilskud fra Danmark – og henvisning til relevant gratis hjælp

Hos FiiRST indberettes samtalerne til Danmark, så du får tilskud, såfremt du er berettiget til det. 

Og så henviser vi gerne til gratis terapi og rådgivning hos relevante regionale og kommunale tilbud, offentlige og private institutioner. Vil du gerne starte i et privat og selvbetalt behandlingsforløb hos Psykologhuset FiiRST, så kan du kontakte mig på tina@stokkebo.dk eller booke en tid selv her. 

FIND DIN PSYKOLOG I ÅRHUS

Klinikken er centralt beliggende i Århus C, hvor der er gode tilkørselsforhold og let adgang til parkeringsmuligheder. De fleste busser kører lige til døren eller stopper få minutters gang fra, hvor FiiRST holder til. Indgang i porten ved Café Sofies Forældre.

Frederiksgade 74A, 1. th
8000 Aarhus C.

 

PARKERING TÆT PÅ KLINIKKEN

Nærmeste parkeringshus er Red Radisson og Q-Park Aarhus City: Link

Øvrige parkeringshuse i nærheden findes ved Musikhuset, Salling og Telefontorvet: Link

 

PSYKOLOG-HUSET:

FiiRST er et Psykologhus med central beliggenhed i Århus C.

Psykologhuset har kunder fra hele Østjylland. Klienter i øvrige Danmark og udlandet benytter online konsultationer .

Der samarbejdes med forsikringsselskaber og erhverv/ institutioner.

Hvor det er muligt, gives tilskud via Sygesikringen Danmark.

KONTAKT PSYKOLOG:

Psykologhuset FiiRST

Autoriseret Psykolog Tina Stokkebo

20 20 09 34

CVR: 41419458

Autorisationsnr.:        21-28892

FØLG FiiRST PSYKOLOG:

Hjemmeside administreres af Psykolog Tina Stokkebo, der kontaktes på:

Mobil: 2020 0934
tina@stokkebo.dk

Følg psykologhuset på de sociale medier – hold dig opdateret med seneste nyheder fra FiiRST.

GRATIS HJÆLP OG STØTTE: 

Liste over gratis tilbud. Har du en henvisning fra lægen? Se hvordan du finder en psykolog med offentligt tilskud.

BLOG OM PSYKOLOGI: 

Blog om ugen der gik. Tips og gode råd om psykologi. Klienternes egen fortælling