Autoriseret PSYKOLOG

Rikke Svendsen

Samtaleterapi for voksne, bl.a. personlig udvikling, stresshåndtering, angsttilstande, smertehåndtering, mindfulness, større egenomsorg. Gruppeforløb indenfor bl.a. mindfulness, og hjælp til at leve et liv med kroniske smerter.

Bestil tid på mail eller telefon: +45 53 83 69 00
Mail: kontakt@psykologrikkesvendsen.dk


Du er altid velkommen til at kontakte mig. Hvis du ikke får fat på mig, så læg gerne en besked, så kontakter jeg dig hurtigst muligt. 

 • Medlem af Dansk Psykolog Forening
 • Tager privatbetalende klienter og klienter med sundhedsforsikring. Du kan få tilskud, hvis du er medlem af Sygeforsikringen ”danmark”. Jeg er ikke tilknyttet den offentlige Sygesikring
 • Jeg tilbyder også terapi med sikker videoforbindelse og telefonkonsultationer

HOS MIG KAN DU FÅ HJÆLP TIL:

 • Samtaleforløb for voksne
 • Kroniske smerteproblematikker
 • Stress
 • Depressive tilstande
 • Personlig udvikling
 • Angst
 • Undervisning i Mindfulness
 • Undervisning i håndtering af kroniske smerter
 • Støtte til pårørende med kroniske sygdomme
 • Selvværdsudfordringer
 • Hjælp til større egenomsorg
 • Hjælp til at forstå dine mønstre

BAGGRUND:

 • Uddannet Cand.Psych fra Aarhus Universitet 2010
 • Autoriseret af Psykolognævnet 2012
 • Kurser i ACT
 • Kurser i Mindfulness
 • Kurser i korttidsdynamisk terapi (ISTDP)

Flere års erfaring med terapeutiske forløb vedrørende håndtering af kroniske smerteproblematikker og mindfulness, som jeg også underviser i. Jeg har flere års erfaring med samtaleforløb vedrørende en bred vifte af problematikker, bl.a stress, angst, depressive tendenser, meningsløshed og tilpasning til nye livsvilkår.


SAMTALETERAPI
I terapien kan vi komme i kontakt med de sider af os selv, som vi ikke altid bryder os om – og vi kan lære at favne dem. På den måde kan vi begynde at drage mere omsorg for os selv og leve mere i overensstemmelse med vores værdier og følelsesliv. Vi søger sammen at finde mening med og forståelse for dine udfordringer. Dette kan bane vejen for at løsne op for symptomer som angst, depression, stress, meningsløshed.


SMERTEHÅNDTERING
Stress og smerter går ofte hånd i hånd. Vejen til at leve med et udfordrende livsvilkår kan indebære en større kontakt til kroppen og bearbejdelse af de svære følelser, der opstår i en ny livssituation, øget balance i hverdagen samt afdækning af mønstre, der gør det svært at håndtere smerterne. Mindfulness reducerer spændingstilstanden i kroppen, og kan integreres i forløbet.

 


HOLDFORLØB

Mindfulness, at leve et liv med kroniske smerter. At møde mennesker med samme udfordringer som en selv kan bidrage til større normalisering og reducering af skam-, skyld- og forkerthedsfølelser. Med en større forståelse af egne reaktioner og mønstre mindskes stress. Tryghed, kontakt og nærvær prioriteres i mine holdforløb.

Værd at vide:

Det terapeutiske forløb hos mig kan både rumme konkrete øvelser, du kan bruge i din hverdag. Der vil også være fokus på proces, hvor opdagelse af tilknytningsmønstre kan øge opmærksomheden på dine mønstre i din hverdag, og gradvist give dig nye måder at møde dig selv og din omverden på.

Vi arbejder bl.a. med at komme overens med svære livsvilkår og leve et liv i pagt med centrale livsværdier. Vi arbejder ligeledes med at blive mere fortrolige med de svære følelser, vi alle oplever fra tid til anden.

 Du vil blive mødt med mildhed, ærlighed og empati, og vi søger at konfrontere de barrierer, der ikke er hensigtsmæssige for dig.

Min terapeutiske referenceramme er ACT, Mindfulness og CFT (compassion focused therapy). Derudover banker mit hjerte for tilknytningsforståelsen, der kan indgå som et slags ”baggrundstæppe” for forståelse af dine udfordringer. Ligeledes er jeg optaget af, hvordan vores oplevelser sætter sig i nervesystemet, og har betydning for vores måde at være i os selv og sammen med andre.

For mig at se kan intet menneske imidlertid reduceres til en metode. Derfor vil vi primært have fokus på det, der giver mening for – og er relevant for netop dig. Jeg vægter at få ”hele dig med”, dvs. både det tankemæssige, følelsesmæssige og kropslige. Derfor er ro, nærvær, tryghed og respekt for tempo centralt.

Er der problemstillinger, der er udenfor mit kompetenceområde, vil jeg være behjælpelig med relevant henvisning.

Jeg har tavshedspligt og følger psykolognævnets retningslinjer for journalføring og GDPR.

Jeg modtager løbende supervision og indgår i fagligt fællesskab der bidrager til udvikling indenfor mine fagområder.

Sygesikring:

Hvis du har en sundhedsforsikring hos dit forsikringsselskab, kan denne evt. benyttes hos mig. Det kan også være, at din arbejdsplads har tegnet en sundhedsforsikring til dækning af psykologsamtaler.

Tilskud til behandling:

Er du medlem af sygeforsikringen ”danmark kan du få tilskud på 300 kr pr. konsultation. Jeg indberetter samtalerne til ”danmark”, og du får automatisk udbetalt tilskuddet. Du kan desværre ikke benytte din lægehenvisning hos mig da jeg ikke er tilknyttet den offentlige sygesikring.

FIND DIN PSYKOLOG I ÅRHUS

Vores lokaler er centralt beliggende i Århus C, hvor der er gode tilkørselsforhold og let adgang til parkeringsmuligheder. De fleste busser kører lige til døren eller stopper få minutters gang fra, hvor vi holder til. Indgang i porten ved Café Sofies Forældre.

Frederiksgade 74A, 1. th
8000 Aarhus C.

 

PARKERING

Nærmeste parkeringshus er Red Radisson og Q-Park Aarhus City: Link

Øvrige parkeringshuse i nærheden findes ved Musikhuset, Salling og Telefontorvet: Link

 

OM FiiRST:

FiiRST er et Psykologhus. Et klinikfælleskab  med central beliggenhed i Århus C.

Vores kunder kommer fra hele Østjylland. Vi tilbyder også online konsultationer til klienter i øvrige Danmark og udlandet.

Vi samarbejder med forsikringsselskaber, psykolognetværk og erhverv/institutioner.

Hvor det er muligt, gives tilskud via Sygesikringen Danmark.

KONTAKT OS:

Du kan finde kontaktinfo til den enkelte psykolog under vedkommendes egen profil. Her finder du også psykologens CVR-nummer.

Hjemmeside og lokaler administreres af Psykolog Tina Stokkebo, der kontaktes på:

Mobil: 2020 0934
Mail: tina@stokkebo.dk
CVR: 41419458

Adresse: Frederiksgade 74A, 1. th. 8000 Århus C

FØLG OS:

Følg os på de sociale medier – hold dig opdateret med seneste nyheder fra FiiRST.

BLOG OM PSYKOLOGI: 

Blog om ugen der gik. Tips og gode råd om psykologi. Klienternes egen fortælling