Unge i terapi

århus

​Har du brug for hjælp terapi eller studiestøtte? Leder du efter en psykolog, der kan tale med dig i øjenhøjde? Hos FiiRST kan du som ung eller studerende få en gratis telefonisk for-samtale på ca. 15 min. med behandleren. Så kan du mærke, om der er kemi imellem jer. Det er vigtigt for et effektivt udviklingsforløb. Det gælder både for voksne - og for unge i terapi.

Unge Terapi

FiiRST tilbyder unge terapi. Vi kan også hjælpe dig med en kontakt til professionel studiestøtte - eller en kombination af begge dele. Det afhænger af den problemstilling, du ønsker hjælp til. Vi er professionelle og tilpasser forløbet til netop dit behov. Hvis der er brug for psykologsamtaler, så skal du møde op i klinikken, centralt beliggende i Fredensgade, Århus C.

Studiestøtte

Som udgangspunkt vil privatbetalt studiestøtte eller en kombination af studiestøtte og terapi aftales til at foregå på en lokation udenfor klinikken. Afhængig af hvilken institution du er tilknyttet, kan møder også aftales til at foregå på skolen.

Studiestøtte via FiiRST vil blive tilbudt af en samarbejdspartner i form af en professionel terapeut og SPS medarbejder (Studie- og Specialpædagogisk Støtte) med solid erfaring som underviser på kandidatniveau.

Fagligt højt niveau

Hos FiiRST kan vi godt finde ud af at tale med unge mennesker i øjenhøjde, selvom vi er en generation eller to ældre. Vi har mange års erfaring med unge - både terapeutisk, professionelt og privat. Vi har derfor kendskab til de særlige problematikker, der optager unge. Det gælder både skole-fagligt og de vanskelige tanker og følelser unge mennesker kan have, helt naturligt, fordi det er en periode i deres liv, hvor der sker rigtig meget.

Herunder kan du læse mere om, hvad vi kan hjælp dig med hos Psykologhuset FiiRST i Århus.

Hvem bestemmer, når unge går i terapi?

Mål for terapiforløbet

Da samtaleforløbet omhandler dig som et ungt menneske, vil dig, der bestemmer, hvad vi skal tale om. Dine forældre kan bidrage med et andet perspektiv og vigtig viden om din livssituation.

Det aftales på et overordnet plan med dine forældre, hvad tiden i samtalerne bruges på. Ofte er det den unges forældre, der betaler, og derfor ønsker de at følge lidt med i processen.

Indholdet er samtalerne er afhængigt af, hvad du som ung har behov for at tale om og målet for terapiforløbet. Det er vigtigt, at forældre til unge i terapi har tillid til psykologens faglighed, og giver plads til det terapeutiske arbejde.

Opstår der usikkerheder omkring dette, er det en god idé med en udvidet samtale, hvor forældrene deltager. Det man dog skal vide som forældre er, at psykologen har tavshedspligt – også overfor forældre.

Studerende og unge i terapi

Hos Psykologhuset FiiRST i Århus, kan unge på 15+ år få terapi hos veluddannede og erfarne behandlere. Hos os får du målrettet og effektiv hjælp, indsigter og konkrete redskaber, der er tilpasset lige netop din situation. Vi arbejder ikke med børn og unge under 16 år. Se herunder, hvad en psykolog hos FiiRST vil kunne hjælpe dig med:

 • Angst, Stress og Depression
 • Selvkritik og Lavt Selvværd
 • Mobning og Ensomhed
 • Præstationsangst, Perfektionisme
 • Sorgbearbejdning
 • Identitet (krop & køn)
 • Ung Kærlighed og Seksualitet
 • Konflikthåndtering
 • Sammenbragte og Skilte Familier
 • Selvskade og Seksuelle Overgreb
 • Senfølger efter Spiseforstyrrelse

Dine forældre kan aftales til at være en del af forløbet – hvis du altså ønsker det. Læs mere her om, hvordan det foregår. Vi tilbyder også Familieterapi hos FiiRST, med en eller begge forældre - eller mellem søskende.

OPSUMMERING

Unge (15+) kan få psykologhjælp i form af samtaleterapi hos FiiRST – og hvis du har brug for det formidler vi også hjælp til privatbetalt studiestøtte via en samarbejdspartner. Vi arbejder professionelt og tilpasser forløbet til det behov, som du måtte have. Hos FiiRST arbejder vi ikke med børn og unge under 16 år.

Sædvanligvis vil privatbetalt studiestøtte eller en kombination af terapi og studiestøtte aftales til at foregå på en lokation udenfor klinikken. Afhængig af hvilken institution du er tilknyttet, kan samtaler også aftales til at foregå på skolen. Det aftales direkte med behandleren.

Vi har erfaring med unge - både terapeutisk, professionelt og privat. Vi har derfor indsigt i de særlige problematikker, der optager unge mennesker.

Det kan være angst, stress eller depression, lavt selvværd, følger efter mobning eller strategier til at håndterer ensomhed. Vi har også erfaring med præstationsangst og perfektionisme samt bearbejdning af sorg og tab.

Din psykolog hos FiiRST er både psykolog og uddannet sexolog. Derfor er det naturligt for os at tale om temaer vedr. krop og køn, herunder kan kærlighed, lyst og seksualitet fylde meget hos et ungt menneske.

Er du en del af en sammenbragt eller en skilt familie, vil tilknytning og relationelle konflikter også helt naturligt være en del af billedet. Det er vi særligt dygtige til at hjælpe med hos FiiRST.

Ved mere komplicerede problematikker som selvskade og senfølger efter seksuelle overgreb eller efterbehandling af spiseforstyrrelser samarbejder vi med relevante instanser og søger supervision, hvor det er nødvendigt.

Vi har tavshedspligt – også overfor dine forældre.

Dine forældre kan aftales til at være en del af forløbet – hvis du ønsker det.

Kontakt FiiRST og få en gratis telefonisk for-samtale på ca. 15 min. med behandleren. På den måde kan vi afklare, om vi er de rigtige til at hjælpe dig. Samtidig kan du mærke, om der er kemi imellem jer. Det er vigtigt for et effektivt udviklingsforløb.​​

​​Find din psykolog i Aarhus

Klinikken er centralt beliggende i Århus C, hvor der er gode tilkørselsforhold og let adgang til parkeringsmuligheder. De fleste busser kører lige til døren eller stopper få minutters gang fra, hvor FiiRST holder til. Indgang i porten ved Café Sofies Forældre.

Frederiksgade 74A, 1. th
8000 Aarhus C.

Klik for rutevejledning

Parkering tæt på klinikken

 • Nærmeste parkeringshus er Red Radisson og Q-Park Aarhus City: Link
 • Øvrige parkeringshuse i nærheden findes ved Musikhuset, Salling og Telefontorvet: Link

Psykologhuset FiiRST

FiiRST er et Psykologhus med central beliggenhed i Århus C.

Psykologhuset har kunder fra hele Østjylland. Klienter i øvrige Danmark og udlandet benytter online konsultationer.

Der samarbejdes med forsikringsselskaber og erhverv/ institutioner. Hvor det er muligt, gives tilskud via Sygesikringen Danmark.

Kontakt psykolog

Psykologhuset FiiRST v. Autoriseret Psykolog Tina Stokkebo

Tlf.: 20 20 09 34

​E-mail: tina@stokkebo.dk

CVR: 41419458

Autorisationsnr.: 21-28892​

Følg Psykologhuset FiiRST

Følg psykologhuset på de sociale medier – hold dig opdateret med seneste nyheder fra FiiRST.

Gratis hjælp og støtte

​Liste over gratis tilbud - Har du en henvisning fra lægen? Se hvordan du finder en psykolog med offentligt tilskud.

Blog om psykologi

​Blog om ugen der gik. Tips og gode råd om psykologi. Klienternes egen fortælling.

Se bloggen her

Læs min blog