CFT Psykolog Århus

Hvad er CFT, og hvordan kan en CFT Psykolog hjælpe dig til at få det bedre?

​Her kan du læse mere om principperne i kognitiv terapi med CFT, og hvem der kan have gavn af at arbejde med denne terapi-metode.

CFT Psykolog Århus

Håndtering af relationer, livskriser, angst, stress og depression

Compassion Fokuseret Terapi (CFT) er en nyere psykologisk retning indenfor kognitiv terapi. Behandlingsmetoden er udviklet af den britiske psykolog og professor Paul Gilbert. Metoden kaldes også for ”tredje generation af kognitiv adfærdsterapi”.

Metoden har de sidste 10-15 år vundet stor udbredelse hos psykologer verden over. CFT har vist sig effektiv som metode til at hjælpe klienter med at opnå en større tilfredshed med sig selv og deres liv. CFT anvendes som terapi-form hos Psykolog Tina Stokkebo, indehaver af Psykologhuset FiiRST i Århus C.

CFT til lidelse, kriser og traumer

Lidelse er en uundgåelig del af menneskers liv. Vi bliver afvist, rammes af tab, smerte, sygdom, traumer eller andre hændelser, der er udenfor vores egen kontrol. CFT kan lindre og afhjælpe lidelse, kriser og traumer.

Større robusthed med CFT

CFT er en metode, som psykologer kan anvende, når klienten har brug for at erhverve sig evner til at håndtere smerte og lidelse på en hensigtsmæssig måde. En CFT Psykolog kan hjælpe dig til en større grad af robusthed. Flertallet af klienter, der prioriterer at øve compassion imellem hver session, vil opnå styrke og mod til at møde lidelsen på en mere bevidst måde. På den baggrund bliver det lettere at træffe gode valg for sig selv – og handle på dem.​

CFT PSYKOLOG – ERFARING

Psykolog og Parterapeut Tina Stokkebo​ fra Psykologhuset FiiRST har erfaring med CFT som behandlingsform.

Book tid hos en CFT psykolog i Århus her

BØGER OM CFT KOGNITIV TERAPI

  • Compassionfokuseret terapi af Paul Gilbert
ISBN: 978-87-7158-631-2, 2018
  • Compassionfokuseret terapi i praksis af Christina Schlander
    ISBN: 978-87-4127-291-7, 202


Du kan læse mere om Compassion i artiklen her

Godt at vide om CFT

CFT er en form for kognitiv terapi.

Compassion er mere nuanceret end det danske begreb medfølelse.

Compassion indeholder til forskel for medfølelse også et ønske om at lindre og forebygge lidelse og et aktivt engagement ifht. at handle på dette ønske.

Du kan læse mere om Compassion her

Leder du efter en psykolog, der kan arbejde med CF​T, kan du få hjælp hos Psykologhuset FiiRST.​

CFT – Lys i Mørket

​​”Livet kan være hårdt og medføre lidelse for os. Langt de fleste mennesker oplever modgang før eller siden, og compassion er den eneste respons, der giver mening, når vi lider… Derfor bliver vi nødt til at udvikle hjælpsomme egenskaber og færdigheder, så vi kan finde rundt i mørket og kaste lys.

… når lidelse dukker op vil compassionprocessen hjælpe til at skabe mening og lindring. Når vi lider, er det et signal, der skal tages alvorligt.” (fra forordet i bogen: Compassion Fokuseret Terapi i praksis af Christina Schlander, 2020).

CFT – en moderne og effektiv metode

Compassion-Fokuseret Terapi (CFT) kan lære dig at håndtere den smerte og lidelse, som er en del af det menneskelige grundvilkår. CFT er en moderne tilgang indenfor kognitiv terapi – og det er en evidensbaseret og effktiv metode til håndtering af livskriser, angst, stress og depression.

Book en CFT Psykolog her 

Vend selvkritik til glæde med CFT

Når vi mennesker møder udfordringer, som er uoverskuelige eller vanskelige at håndtere, oplever vi utilstrækkelighed. Vi kritiserer og fordømmer os selv for at ”vi burde være eller handle anderledes”. Det falder mange af os helt naturligt at rette kritikken indefter – imod os selv. Sådan er hjernen konstrueret fra naturens hånd.

CFT er baseret på menneskets natur

CFT-metoderne er baseret på menneskesindets natur og den måde hjernen er organiseret og fungerer på. Der anvendes bl.a. mindfulness, åndedrætsøvelser og visualisering.

I terapien trænes evnen til at håndtere en hård selvkritik gennem compassion. CFT-øvelserne skal træne dig i at forstå og bryde problematiske mønstre i din tænkning. Med CFT vil du lære at håndtere vanskelige følelser relateret til angst, vrede, skam og selvkritik.

CFT kan indgå i individuelle samtaler, i relationelle samtaler eller i gruppeterapi.

​​Find din psykolog i Aarhus

Klinikken er centralt beliggende i Århus C, hvor der er gode tilkørselsforhold og let adgang til parkeringsmuligheder. De fleste busser kører lige til døren eller stopper få minutters gang fra, hvor FiiRST holder til. Indgang i porten ved Café Sofies Forældre.

Frederiksgade 74A, 1. th
8000 Aarhus C.

Klik for rutevejledning

Parkering tæt på klinikken

  • Nærmeste parkeringshus er Red Radisson og Q-Park Aarhus City: Link
  • Øvrige parkeringshuse i nærheden findes ved Musikhuset, Salling og Telefontorvet: Link

Psykologhuset FiiRST

FiiRST er et Psykologhus med central beliggenhed i Århus C.

Psykologhuset har kunder fra hele Østjylland. Klienter i øvrige Danmark og udlandet benytter online konsultationer.

Der samarbejdes med forsikringsselskaber og erhverv/ institutioner. Hvor det er muligt, gives tilskud via Sygesikringen Danmark.

Kontakt psykolog

Psykologhuset FiiRST v. Autoriseret Psykolog Tina Stokkebo

Tlf.: 20 20 09 34

​E-mail: tina@stokkebo.dk

CVR: 41419458

Autorisationsnr.: 21-28892​

Følg Psykologhuset FiiRST

Følg psykologhuset på de sociale medier – hold dig opdateret med seneste nyheder fra FiiRST.

Gratis hjælp og støtte

​Liste over gratis tilbud - Har du en henvisning fra lægen? Se hvordan du finder en psykolog med offentligt tilskud.

Blog om psykologi

​Blog om ugen der gik. Tips og gode råd om psykologi. Klienternes egen fortælling.

Se bloggen her

Læs min blog