FamilieTerapi

Trives familien ikke?

​Overvejer du om terapi med et nærtstående familiemedlem kan afhjælpe konflikterne? Læs videre og find ud af, hvad familieterapi går ud på, og hvordan Familieterapi med en dygtig psykolog kan hjælpe dig og dem, som du holder af.

FamilieTerapi

Ved Familie Terapi er der fokus på det, der sker i relationen. Målet er at reducere antallet af konflikter blandt familiens medlemmer og skabe større forståelse, nærhed og samhørighed.

Hvad er FamilieTerapi velegnet til?

Familie Terapi er velegnet til at reparere relationerne efter svigt og tillidsbrud. Typiske problemer er søskendejalousi, skilsmisse og konflikter i sammenbragte familier.

Familie Terapi kan også anvendes ved efterbehandling af afhængigheder, der har været ødelæggende for relationen mellem forældre og deres voksne børn. Det kan være misbrug af alkohol, stoffer eller andet hos enten forældrene eller barnet. Misbruget skal være stoppet, førend familieterapi kan anbefales.

FamilieTerapi og Traumer

Traumer i form af vanskelige børnefødsler, aborter, fertilitetsbehandling m.v. kan også belaste forældreskabet – og relationen til børnene senere i livet.

Det samme gælder ved adfærds- og udviklingsforstyrrelser hos børn i familien.

Skilsmisse og sammenbragte familier

Der opstår helt naturligt konflikter ved skilsmisse og i sammenbragte familie. Dem kan det være gavnligt at få psykologhjælp til. Er psykologen uddannet til at arbejde med relationer og tilknytningsmønstre, vil det være muligt, at ændre de dynamikker og samspilsmønstre, der præger familien i dag.

Er du stadog i tvivl? Så kontakt mig for en uforbindende telefonisk forsamtale.​

PSYKOLOG ERFARING

Psykolog Tina Stokkebo tilbyder FamilieTerapi ud fra EFT. Tina Stokkebo har en videreuddannelse i EFT fra Parterapeutisk Institut v. Lone Algot i Århus. Tina er indehaver af Psykologhuset FiiRST. Klinikken har en central beliggenhed i Århus C.

Læs om Psykolog Tina Stokkebo og Psykologhuset FiiRST i Århus her

BØGER OM FAMILIE TERAPI

  • Den Levende Familie, af Kirsten Seidenfaden og Piet Draiby samt Susanne Søborg Christensen og Mette-Marie Davidsen.
    ISBN: 978-87-1135-548-41, 2013

Valg af psykolog

Ved FamilieTerapi er det vigtigt at vælge en psykolog eller terapeut, der er uddannet i den metode, der anvendes.

Psykologen bør have en overbygning i form af uddannelse og erfaring med den målgruppe, som terapien retter sig imod. Spørg efter psykologens uddannelse og erfaring. Spørg også ind til, hvordan psykologen anvender supervision på sine sager.

Psykologens uddannelse og erfaring

Psykolog Tina Stokkebo er autoriseret. Tina er uddannet i brug af EFT-metoden, og modtager løbende supervision på konkrete sager. Tina arbejder med voksne og børn over 16 år.

Tina foretager ikke selv psykologisk udredning af børn. Tina tilbyder heller ikke terapi, der involverer mindre børn. Derimod taler hun gerne med forældrene om deres håndtering af børnene.

Har I brug for FamilieTerapi, der involverer mindre børn, henvises til en relevant samarbejdspartner. Er der brug for en egenlig psykologisk udredning af børn, henvises til egen læge/børnelæge eller relevant samarbejdspartner afhængig af barnets alder og problemstilling.​

familieterapi

FAMILIE-TERAPI ÅRHUS

Ved familie terapi ud fra EFT-metoden, ligger fokus på tilknytningens betydning for relationen mellem partnerne. Terapien lærer parterne at se om bag adfærden og forstå egne og andres handlemønstre. Der skabes en større forståelse for de problemer, som opleves i familien.

EFT-terapi bygger på videnskabelige metoder fra USA, der antager, at vi har en grundlæggende længsel efter trygge relationer baseret på kærlighed, nærhed og samhørighed. Når tryghed er til stede i relationen, føler vi os stærke, mere selvstændige og frie. Terapi ud fra EFT kan hele tillidsbrud og traumer, som vi har med i bagagen, så vi kan få tilliden til hinanden igen.

Hvis terapi ud fra EFT skal fungere, må deltagerne være villige til at arbejde med egne mønstre – ligesom begge parter må have et ønske om at relationen skal bestå.​

EFFEKTIV METODE

EFT er en af de få metoder, hvis effekt er videnskabeligt undersøgt og efterprøvet. EFT har været genstand for omfattende forskning, og det er for nuværende den retning, der har vist sig mest virksom på sigt.

Når I skal vælge en familieterapeut / en familiepsykolog, bør I vælge en terapeut, der har en uddannelse som psykolog fra universitetet, og en efteruddannelse indenfor den terapi-retning der praktiseres. Det bør også være en terapeut, der har erfaring med den målgruppe, som familien repræsenterer: sammenbragt, skilsmisse, regnbue, smerteramt, mindre børn…

Hvis I ikke er sikre på, om familie terapi er det rigtige for jer, så kontakt mig for en uforpligtende telefonisk for-samtale. Så finder vi ud af, hvordan I bedst kan hjælpes i den nuværende situation.​

​​Find din psykolog i Aarhus

Klinikken er centralt beliggende i Århus C, hvor der er gode tilkørselsforhold og let adgang til parkeringsmuligheder. De fleste busser kører lige til døren eller stopper få minutters gang fra, hvor FiiRST holder til. Indgang i porten ved Café Sofies Forældre.

Frederiksgade 74A, 1. th
8000 Aarhus C.

Klik for rutevejledning

Parkering tæt på klinikken

  • Nærmeste parkeringshus er Red Radisson og Q-Park Aarhus City: Link
  • Øvrige parkeringshuse i nærheden findes ved Musikhuset, Salling og Telefontorvet: Link

Psykologhuset FiiRST

FiiRST er et Psykologhus med central beliggenhed i Århus C.

Psykologhuset har kunder fra hele Østjylland. Klienter i øvrige Danmark og udlandet benytter online konsultationer.

Der samarbejdes med forsikringsselskaber og erhverv/ institutioner. Hvor det er muligt, gives tilskud via Sygesikringen Danmark.

Kontakt psykolog

Psykologhuset FiiRST v. Autoriseret Psykolog Tina Stokkebo

Tlf.: 20 20 09 34

​E-mail: tina@stokkebo.dk

CVR: 41419458

Autorisationsnr.: 21-28892​

Følg Psykologhuset FiiRST

Følg psykologhuset på de sociale medier – hold dig opdateret med seneste nyheder fra FiiRST.

Gratis hjælp og støtte

​Liste over gratis tilbud - Har du en henvisning fra lægen? Se hvordan du finder en psykolog med offentligt tilskud.

Blog om psykologi

​Blog om ugen der gik. Tips og gode råd om psykologi. Klienternes egen fortælling.

Se bloggen her

Læs min blog