Parterapi Århus - EFT metoden

Overvejer du at gå i Parterapi i Århus?

​Er du ikke sikker på, hvad du kan forvente? Her kan du finde mere information om, hvad parterapi går ud på, og hvordan en parterapeut kan hjælpe dig og dit parforhold.

Parterapi Århus – ud fra EFT?

EFT står for Emotions-Fokuseret Terapi.

Ved EFT er der fokus på den emotionelle (følelsesmæssige) betydning af det, der foregår i relationen. Målet er at reducere antallet af konflikter og skabe større forståelse, nærhed og samhørighed. Gennem en række samtaler opnås en større forståelse for den andens perspektiv. Der arbejdes også med de reaktionsmønstre, der kendetegner parforholdet.

Parterapi Århus eller Online Parterapi?

Erfaringen er bedst med personligt fremmøde på klinikken – er det ikke en mulighed at komme til Parterapi i Århus, er online parterapi også en mulighed.

Utroskab, Svigt og Tillidsbrud

Parterapi er velegnet til at reparere relationen i parforholdet efter utroskab og andre typer svigt eller tillidsbrud. Parterapeuten kan lære Jer at håndtere svære følelser ved efterbehandling af afhængighed, f.eks. ludomani, alkohol, sex eller feticher.

Parterapi og Traumer

Parterapi kan reparere parforholdet efter hændelser, der har været ødelæggende for relationen i parforholdet. Traumer i form af vanskelige børnefødsler, fertilitetsbehandling eller adfærds- og udviklingsforstyrrelser hos børn kan belaste forældreskabet – og parforholdet.

Intimitet, sexlyst og nærvær

Måske er sexlivet gået i stå – eller der er blevet helt stille og tomt imellem jer? En uddannet Parterapeut og Sexolog kan med nænsomhed og respekt hjælpe med at genetablere intimiteten imellem Jer.

Bedre kommunikation

Gennem samtaler og små øvelser vil I få konkrete redskaber til at forbedre kommunikationen og finde nye, hensigtsmæssige tilgange til konfliktløsning. En dygtig Parterapeut kan lære Jer at tale sammen om det, der er svært og sårbart på en tryg og kærlig måde.

Parterapi – at arbejde med sig selv

Kærlighed kan være smertefuldt. Så længe begge parter har et ønske om at forbedre relationen og arbejde med sig selv, vil det næsten altid være muligt for Jer at finde hinanden igen.

Er I i stadig i tvivl? Så læs mere herunder eller kontakt mig for en uforpligtende, telefonisk for-samtale.​

PSYKOLOG ERFARING

Psykolog Tina Stokkebo fra Psykologhuset FiiRST i Århus tilbyder både individuel terapi, parterapi og sexologisk rådgivning. Tina Stokkebo er autoriseret psykolog, parterapeut og sexolog. Tinas videreuddannelse i EFT er fra Parterapeutisk Institut v. Lone Algot i Århus.

Du kan læse mere om din psykolog i Århus her

BØGER OM PARTERAPI

  • Det Levende Parforhold af Kirsten Seidenfaden og Piet Draiby
    ISBN: 978-87-1190-251-6, 2018
  • Emotionsfokuseret Parterapi, Trin for Trin af Lorrie L. Brubacher
    ISBN: 978-87-9353-536-7, 2018

Du kan læse mere om EFT her

Godt at vide om EFT-parterapi

Forskningen har vist, at et godt parforhold er den vigtigste faktor for et lykkeligt liv.

Effektiv Parterapi beskæftiger sig med tilknytningens og følelsernes betydning for relationen.

Når du skal kigge efter en god Parterapeut kan det derfor en god idé, at lede efter en autoriseret Psykolog med en egentlig uddannelse indenfor EFT Parterapi.

Der findes flere dygtige Psykologer i Århus, der tilbyder Parterapi ud fra EFT. Hvis I ikke ønsker at gå hos mig, henviser jeg gerne til en af mine dygtige kolleger eller samarbejdspartnere.

Grundlæggende forudsættes, at der findes tre former for kærlighed: lidenskabelig kærlighed, venskabelig kærlighed og medfølende/omsorgsfuld kærlighed.

Der skelnes tillige mellem tre tilknytningsstile: den trygge tilknytning, den ængstelige (nervøse og utrygge) tilknytning samt den undgående(svage og distancerede utrygge) tilknytning.

Du kan læse mere om tilknytningsteorien her  

EFT - opsummering

​​PARTERAPI ÅRHUS C

Parterapi ud fra EFT er en metode, hvor fokus ligger på tilknytningens betydning for relationen mellem partnerne. Terapien lærer parterne at forstå baggrunden for ens egne og ‘den andens’ handlemønstre. Det skaber en større forståelse for de problemer, som opleves i parforholdet. Uanset om problemerne skyldes konflikter, manglende nærhed, utroskab, svigt/tillidsbrud eller et sexliv, der er gået i stå.

Parterapi ud fra EFT

EFT metoden antager, at vi har en grundlæggende længsel efter et trygt parforhold baseret på kærlighed, nærhed og samhørighed. Når tryghed er til stede i parforholdet, føler vi os stærke, mere selvstændige og frie. Parterapi ud fra EFT kan hele tillidsbrud og traumer, som vi har med i bagagen, så vi kan få tilliden til forholdet og til hinanden igen.

Hvis terapi ud fra EFT skal fungere, må begge parter være villige til at arbejde med egne mønstre – ligesom begge parter skal have et ønske om at relationen/forholdet skal bestå.

Forskning i Parterapi

EFT er en af de få metoder, hvis effekt er videnskabeligt undersøgt og efterprøvet. EFT har været genstand for omfattende forskning, og det er for nuværende den retning, der har vist sig mest virksom på den lange bane.

Forskning viser, at 70-75 % af parrene bevæger sig fra frustrationer og konflikter til et trygt og vitalt parforhold, mens 90 % af parrene oplever markante forbedringer.

I bør vælge en terapeut, der har en uddannelse som psykolog fra universitetet, og en efteruddannelse indenfor den retning der praktiseres.

Vælg en dygtig Psykolog og Parterapeut

Hvis I ikke er sikre på, om terapi ud fra EFT er det rigtige for jer, så kontakt mig for en uforpligtende telefonisk for-samtale. Så finder vi sammen ud af, hvordan I bedst kan hjælpes i den nuværende situation. Hvis I ønsker at gå hos mig, henviser jeg gerne til en af mine dygtige kolleger eller samarbejdspartnere. Find kontaktinfo her.

​​Find din psykolog i Aarhus

Klinikken er centralt beliggende i Århus C, hvor der er gode tilkørselsforhold og let adgang til parkeringsmuligheder. De fleste busser kører lige til døren eller stopper få minutters gang fra, hvor FiiRST holder til. Indgang i porten ved Café Sofies Forældre.

Frederiksgade 74A, 1. th
8000 Aarhus C.

Klik for rutevejledning

Parkering tæt på klinikken

  • Nærmeste parkeringshus er Red Radisson og Q-Park Aarhus City: Link
  • Øvrige parkeringshuse i nærheden findes ved Musikhuset, Salling og Telefontorvet: Link

Psykologhuset FiiRST

FiiRST er et Psykologhus med central beliggenhed i Århus C.

Psykologhuset har kunder fra hele Østjylland. Klienter i øvrige Danmark og udlandet benytter online konsultationer.

Der samarbejdes med forsikringsselskaber og erhverv/ institutioner. Hvor det er muligt, gives tilskud via Sygesikringen Danmark.

Kontakt psykolog

Psykologhuset FiiRST v. Autoriseret Psykolog Tina Stokkebo

Tlf.: 20 20 09 34

​E-mail: tina@stokkebo.dk

CVR: 41419458

Autorisationsnr.: 21-28892​

Følg Psykologhuset FiiRST

Følg psykologhuset på de sociale medier – hold dig opdateret med seneste nyheder fra FiiRST.

Gratis hjælp og støtte

​Liste over gratis tilbud - Har du en henvisning fra lægen? Se hvordan du finder en psykolog med offentligt tilskud.

Blog om psykologi

​Blog om ugen der gik. Tips og gode råd om psykologi. Klienternes egen fortælling.

Se bloggen her

Læs min blog