Relationer i Terapi – lær at håndtere dem!

Relationer kan gøre ondt. De kan gøre os utrygge. Har du oplevet at have en psykolog, som du ikke var helt tryg ved? Hvor ’kemien’ ikke rigtig var til stede?

​Det er et ordsprog, der hedder ‘Det der er gået i stykker i en relation – skal repareres i en relation’. Hvis der er en god ‘kemi’ mellem dig og din psykolog, kan du ofte bruge relationen til at reparere fortidens svigt og kontaktbrud. Her kan du læse mere om, hvorfor relationen mellem klient og terapeut er så vigtig.

Relationer i Terapi

Relationer kan have forskellige formål. Den terapeutiske relation, også kaldt alliancen, er et relativt komplekst begreb at forstå. Hos Psykologhuset FiiRST i Århus bruges den terapeutiske relation som betegnelse for et særligt bånd mellem klient og psykolog. Det er et bånd, der gør det trygt for klienten at samarbejde om terapiens opgaver og mål.

Kvaliteten af Relationer i Terapi

Kvaliteten af relationen mellem klient og psykolog har vist at være yderst vigtig, for at klienten oplever et positivt udbytte af terapiforløbet. det gælder uanset hvilken behandlingsmetode, der vurderes på.

Du skal opleve at være tryg

Det er vigtigt for psykologer tilknyttet Psykologhuset FiiRST, at det terapeutiske rum opleves som et trygt sted. Du skal kunne give udtryk for alle vanskelige følelser og tanker – og din psykolog skal kunne rumme dem, så de kan bearbejdes.

Åben og Transparent Dialog

En række praktiske forhold er knyttet til psykologens arbejde: honorar, bekræftelse af samtaletidspunkt, journalføring, tavshedspligt, evt. brug af videooptagelser ved supervision, formel afslutning af forløbet etc.

Psykolog Tina Stokkebo, indehaver af Psykologhuset FiiRST i Århus, har et mål om at sikre fuld transparens om alle sådanne forhold. Din feedback vil blive brugt aktivt til at forbedre dit eget terapiforløb såvel som vilkårene for alle klienter generelt.

Book tid selv her

PSYKOLOGERNE

Psykolog Tina Stokkebo fra psykologhuset FiiRST i Århus C arbejder aktivt med den terapeutiske relation i alle typer af behandlingsforløb.

Læs mere om Psykolog Tina Stokkebo fra Psykologhuset FiiRST i Århus her

​BØGER OM TERAPEUTISK ALLIANCE

 • At leve sin terapi af Lone AlgotISBN: 978-87-9254-256-4
 • Den terapeutiske ramme af Anne Gray
  ISBN: 978 87 4127-623-6

Relationen til din psykolog er vigtig!

En god relation (alliance) med din psykolog er nøglen til et godt terapiforløb. Din egen motivation og dit eget engagement i forløbet er også afgørende. Derudover har følgende faktorer særlig betydning for, hvor effektivt terapiforløbet er:

 • Terapeutisk ramme – praktiske forhold
 • Terapeutisk alliance – tryghed og tillid
 • Psykologens evne til empati
 • Positiv opmærksomhed og bekræftelse
 • Feedback fra klienter integreres aktivt
 • Reparation af brud på kontakten
 • Psykologens kongruens / oprigtighed
 • Psykologens evne til at ‘være’ – autenticitet
 • Psykologens håndtering af modoverføring

Du kan læse mere om den Teraputiske Alliance (relation) her

Psykolog Tina Stokkebo, indehaver af Psykologhuset FiiRST i Århus, gør aktivt brug af den terapeutiske relation i alle behandlingsforløb.

Book tid selv her

OPSUMMERING

Trygge Relationer = Effektiv Terapi

Din psykologs personlighed, professionelle tilgang og tekniske færdigheder går hånd i hånd. Selvfølgelig er psykologens uddannelse og de anvendte metoder vigtige faktorer. Forskning igennem mange år viser imidlertid, at den terapeutiske relation er signifikant mest relateret til en positiv effekt på terapiforløbet.

Der er ikke én teknik eller terapeutisk tilgang, der er bevist at være bedre end andre. Det er måden en teknik anvendes på i den terapeutiske relation, der har størst betydning for, om klienten oplever forløbet som succesfuldt.

Hver metode stiller behandlingsteknikker til rådighed. Disse er undersøgt og dokumenteret i manualer. Hvis din psykolog følger manualerne slavisk, vil der være en risiko for, at psykologen bruger al sin energi og sit fokus på metodiske tilgange og teknikker, på bekostning af den gode relation til klienten – altså dig.

En psykolog, der bruger relationen aktivt

Det er afgørende for effektiviteten af din terapi, at din psykolog løbende har opmærksomhed på dit specifikke behov for tryghed, tillid m.m. Din psykolog bør være fleksibel i fht. de metoder og teknikker, der bringes i spil. En mere eklektisk tilgang til terapien, kan altså være være mere givende end fokus på en bestemt type behandlingsform.

Derfor arbejder Psykologhuset FiiRST i Århus ikke bare metodebaseret. Her bruges alliancen aktivt med afsæt i din person, dine behov og den konkrete problemstilling, som du bærer ind i rummet.

Den terapeutiske relation vil altid være i forgrunden. Relationen mellem dig og din psykolog bliver på den måde medbestemmende i fht. hvilke teknikker, der anvendes undervejs i terapiforløbet.

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

​​Find din psykolog i Aarhus

Klinikken er centralt beliggende i Århus C, hvor der er gode tilkørselsforhold og let adgang til parkeringsmuligheder. De fleste busser kører lige til døren eller stopper få minutters gang fra, hvor FiiRST holder til. Indgang i porten ved Café Sofies Forældre.

Frederiksgade 74A, 1. th
8000 Aarhus C.

Klik for rutevejledning

Parkering tæt på klinikken

 • Nærmeste parkeringshus er Red Radisson og Q-Park Aarhus City: Link
 • Øvrige parkeringshuse i nærheden findes ved Musikhuset, Salling og Telefontorvet: Link

Psykologhuset FiiRST

FiiRST er et Psykologhus med central beliggenhed i Århus C.

Psykologhuset har kunder fra hele Østjylland. Klienter i øvrige Danmark og udlandet benytter online konsultationer.

Der samarbejdes med forsikringsselskaber og erhverv/ institutioner. Hvor det er muligt, gives tilskud via Sygesikringen Danmark.

Kontakt psykolog

Psykologhuset FiiRST v. Autoriseret Psykolog Tina Stokkebo

Tlf.: 20 20 09 34

​E-mail: tina@stokkebo.dk

CVR: 41419458

Autorisationsnr.: 21-28892​

Følg Psykologhuset FiiRST

Følg psykologhuset på de sociale medier – hold dig opdateret med seneste nyheder fra FiiRST.

Gratis hjælp og støtte

​Liste over gratis tilbud - Har du en henvisning fra lægen? Se hvordan du finder en psykolog med offentligt tilskud.

Blog om psykologi

​Blog om ugen der gik. Tips og gode råd om psykologi. Klienternes egen fortælling.

Se bloggen her

Læs min blog